2,5 gr 22 Ayar İAR Yarım Altın

2,5 gr 22 Ayar İAR Yarım Altın (ziy4)

Fiyat : ₺8.011,38(KDV Dahil)

Adet

Artır Azalt

CUMHURİYET ALTINI, devlet güvencesi altında, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılmakta olup, değişik boyut ve ağırlıkları olan 22 ayar altın paradır.


Cumhuriyet altın sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları olmak üzere iki türü bulunmaktadır. Cumhuriyet altın sikkelerine halk arasında Ata Altını da denilmektedir. Ziynet Altın olan Çeyrek Altın’a halk arasında küçük altın da denilmektedir.



Ürünlerin tamamı yeni tarihlidir ve bulunduğumuz yıla aittir.(Yeni yıl geçişlerinde lütfen bilgi alınız.)

Yarım Altın Fiyatları

Çeyrek altının iki katı kadar olan yarım altının halk arasında bilinen bir diğer adı da yarımlıktır. Standart bir yarım altının çapı 22mm’dir. 


Yarım altının ağırlığı ise 3,50 gram iken bunun yalnız 3,21 gramı (yüzde 91’i) saf altındır. Kalan 0,29 gramı (yüzde 8,4’ü) ise gümüş ya da bakırdan oluşmaktadır. Bu da yarım altının 22 ayar olduğu anlamına gelmektedir.


Saf altının 1/24’ü 1 karata eş değerdir. Yarım altınların fiyatları belirlenirken de içeriğindeki saf altın oranı, yani kaç karat olduğu dikkate alınarak o anki altın fiyatları üzerinden alış satış fiyatları belirlenir.


Yarım altının yatırımcılara satışı sırasında satış fiyatına ek olarak işçilik ücreti de eklenmektedir. Bu, kuyum dükkânlarında yarım altın fiyatlarının farklılık göstermesine sebep olabilmektedir.


ALTIN SİPARİŞLERİ BANKA ONAYINDAN SONRA İŞLEME ALINMAKTADIR. HER ALTIN SİPARİŞİ İÇİN KULLANDIĞINIZ BANKA KARTINDAN, SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN ONAY ALINMAKTADIR. 


Altın fiyatları dünya altın borsasındaki değişikliklere göre güncellenmektedir. Bu nedenle Altın siparişleri kesin sipariştir, herhangi bir nedenden dolayı iptal edilemez, iade edilemez, ürün ile ilgili üretim kusuru olması durumunda yenisi ile değiştirilecektir,nadir durumlarda ani fiyat değişimlerinde siparişiniz tekrar gozden gecirilir sipariş veren kişi bu şartları kabul etmiş sayılır.


ALTIN GÖNDERİLERİ SİGORTALI OLARAK MNG KARGO İLE SEVK EDİLMEKTEDİR...


ÖNEMLİ NOT :


Ürünleriniz özenle paketlenip size özel kesesinde gönderilmektedir 


ALTIN ALIMLARINDA KİŞİSEL KARTLARA YASA GEREĞİ TAKSİT YASAKTIR...


Yarım Altının İşçilik Fiyatı Neden Daha Az?

Saf altın, yumuşak bir yapıdadır. Bir alaşımda saf altın oranı düştükçe aynı oranda yumuşaklığı da azalır.


Kolayca şekil verilebildiğinden gram altın, çeyrek altın, yarım altın, cumhuriyet altını gibi ayarı yüksek olan altınlar, işçiliği düşük olan altınlardır.


Saf altın kolay şekil alabildiği gibi küçük darbelerle bile şekli bozulabilmektedir. 

Ziynet eşyaları üretilirken dayanıklı olması için altına gümüş, nikel ya da bakır eklenerek ayarı düşürülür. 

Böylece artık sert bir yapıya sahip olan metalin ziynet eşyalarına dönüştürülmesi daha zahmetli hale gelir. 

Dolayısıyla işçilik maliyetleri sarrafiyelerinkine nazaran çok daha yüksektir.