Cumhuriyet Ata Lira Darphane (94. Yıl Yeni Tarihli)

Cumhuriyet Ata Lira Darphane (94. Yıl Yeni Tarihli) (ziy8)

Fiyat : ₺23.333,62(KDV Dahil)

Adet

Artır Azalt

CUMHURİYET ALTINI, devlet güvencesi altında, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılmakta olup, değişik boyut ve ağırlıkları olan 22 ayar altın paradır.


Cumhuriyet altın sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları olmak üzere iki türü bulunmaktadır. Cumhuriyet altın sikkelerine halk arasında Ata Altını da denilmektedir. Ziynet Altın olan Çeyrek Altın’a halk arasında küçük altın da denilmektedir.



Ürünlerin tamamı yeni tarihlidir ve bulunduğumuz yıla aittir.(Yeni yıl geçişlerinde lütfen bilgi alınız.)



Cumhuriyet Altını nedir? Cumhuriyet Altınları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kararı ile standartları belirlenmiş, para yerine geçebilen, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden ve sadece Darphane tarafından üretilebilen altınlardır.


Kaç çeşit Cumhuriyet Altını vardır? Cumhuriyet altınları, Cumhuriyet altını ne kadar, sikke ve ziynet olmak üzere iki grupta, beşlik, ikibuçukluk, birlik, yarımlık ve çeyreklik olmak üzere beşer çeşitten toplam 10 farklı çap ve ağırlıkta üretilmektedir.


Cumhuriyet altın sikkeleri ve Cumhuriyet ziynet altınları arasında ne fark vardır? Cumhuriyet altın sikkeleri, Cumhuriyet ziynet altınlarına göre çapları daha küçük, kalınlığı ve ağırlıkları daha fazladır. Cumhuriyet Sikke Altınlarının bir yüzünde “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi ve altına Cumhuriyetin kuruluş tarihi olan 1923 rakamı ve bunun altına da bir çizgi çekilerek sikkenin basılış tarihi Cumhuriyetin hangi yıldönümüne tesadüf ederse o yıl dönümünü ifade eden rakam bulunur. Diğer tarafında ise “Hakimiyet Milletindir” ibaresi, Atatürk’ün resmi ve resmin altında “Ankara” ibaresi bulunur. Kenarlarındaki tırtılı düzdür. Cumhuriyet Ziynet Altınlarının bir yüzünde kaligrafik yazı ile “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi ile basıldığı tarih, diğer yüzünde ise Ortasında Atatürk'ün resmi ve kenar süslemesi yıldızlarla ve yıldızların etrafı da kenarlarına kadar nakış ile süslenmiştir. Kenarı eğik tırtıllıdır.


Halk arasında Ata Lirası olarak tabir edilen altın hangisidir? Halk arasında Ata Lira olarak tabir edilen altın, Cumhuriyet altın sikkelerinin beş türünden biri olan 7,216 gram birlik sikke altındır.


Ata altın diğer adıyla ata lira fiyatlarını anlık olarak sitemizden takip edebilirsiniz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALTIN SİPARİŞLERİ BANKA ONAYINDAN SONRA İŞLEME ALINMAKTADIR. HER ALTIN SİPARİŞİ İÇİN KULLANDIĞINIZ BANKA KARTINDAN, SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN ONAY ALINMAKTADIR. 


Altın fiyatları dünya altın borsasındaki değişikliklere göre güncellenmektedir. Bu nedenle Altın siparişleri kesin sipariştir, herhangi bir nedenden dolayı iptal edilemez, iade edilemez, ürün ile ilgili üretim kusuru olması durumunda yenisi ile değiştirilecektir,nadir durumlarda ani fiyat değişimlerinde siparişiniz tekrar gozden gecirilir sipariş veren kişi bu şartları kabul etmiş sayılır.


ALTIN GÖNDERİLERİ SİGORTALI OLARAK MNG KARGO İLE SEVK EDİLMEKTEDİR...


ÖNEMLİ NOT :


 Ürünleriniz özenle paketlenip size özel kesesinde gönderilmektedir 


ALTIN ALIMLARINDA KİŞİSEL KARTLARA YASA GEREĞİ TAKSİT YASAKTIR...